Vanillestokjes bewaren
0

Onze vanillestokjes worden verzonden in vacuümverpakking. Na opening van de verpakking kunt u deze opnieuw vacumeren,

Er kan een lichte oliespoor voordoen in de vacuümzak . Dit is volstrekt normaal. Onze vanillestokjes hebben in vergelijking met vanillestokjes uit de supermarkt een veel hoger vochtgehalte.

Bewaar de vanillestokjes vacuüm verpakt op een koele, donkere plaats. (15°-20°)

Merkt u wit glazuur of kristallen op, verwar dit dan niet met schimmel. Kristallen kunnen zich ontwikkelen op de stokjes, omdat de vanilline naar de oppervlakte komt. Deze kleine kristallen lijken glanzend, zijn eetbaar en een teken van kwaliteit!

Houd er rekening mee dat onjuiste opslag wel schimmel- of schimmelvorming veroorzaakt. De aangetaste vanille moet worden verwijderd  zodat de schimmel zich niet kan verspreiden naar de niet-geïnfecteerde vanillestokjes. Wij adviseren om de vanillestokjes over te pakken in een nieuwe vacuümzak. Het is belangrijk hier de nodige aandacht aan te schenken en snel te handelen mocht schimmelvorming zich toch voordoen. Controleer met regelmaat de voorraad vanillestokjes.

Mocht u vragen hebben over de bewaring van vanillestokjes, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X